spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăNationalMeta vrea bani de la europeni, pentru Facebook și Instagram fără reclame

  Meta vrea bani de la europeni, pentru Facebook și Instagram fără reclame

  Meta, compania care deține platformele Facebook și Instagram, analizează introducerea unor abonamente plătite pentru utilizatorii din Europa, pentru a respecta regulamentele stricte privind datele personale și publicitatea direcționată din UE. Potrivit unor informații recente, Meta examinează mai multe variante.

  Conform acestor informații, utilizatorii ar putea plăti aproximativ 10 euro pe lună pentru a utiliza versiunea desktop a contului lor de Instagram sau Facebook, și 13 euro pentru a accesa aplicațiile mobile de pe smartphone-uri. Pentru fiecare cont adițional, ar exista o taxă suplimentară de aproximativ 6 euro pe lună. Pentru cei care nu sunt de acord cu colectarea de date personale în scopuri de publicitate direcționată, Meta le-ar oferi opțiunea de a plăti pentru accesul la platforme.

  Această mișcare vine în contextul în care Uniunea Europeană (UE) a introdus regulamente stricte privind protecția datelor personale și publicitatea direcționată. Meta și alte companii tech au construit modelele lor de afaceri pe publicitate personalizată bazată pe datele utilizatorilor. Cu toate acestea, legislația europeană a impus restricții severe în acest domeniu.

  Meta trebuie să se conformeze acestor regulamente până la 6 martie 2024. Compania a prezentat deja o propunere autorităților de reglementare, dar Bruxelles-ul nu a dat încă un răspuns oficial.

  În trecut, Curtea Europeană de Justiție a decis că Meta nu are dreptul de a partaja date personale între platformele sale fără consimțământul utilizatorilor. Utilizatorilor li s-a garantat dreptul de a refuza colectarea de date, dar Meta explorează acum posibilitatea de a percepe o taxă pentru această opțiune.

  Aceste evoluții recente arată o schimbare semnificativă în strategia Meta în ceea ce privește gestionarea datelor utilizatorilor și modul în care își monetizează serviciile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: