spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalNoua vedetă a Rezervației Hațeg: puiul de zimbru Ronaldo

  Noua vedetă a Rezervației Hațeg: puiul de zimbru Ronaldo

  Captură video Romsilva 
  Romsilva a prezentat, pe pagina oficială de Facebook, noua vedetă a Rezervației de Zimbri Hațeg – Slivuț, puiul Ronaldo. S-a născut acum șapte zile, stă nedezlipit de mama sa, care este foarte protectoare și simpaticul pui de zimbru deja stă bine pe picioare, ca celebrul său tiz.
  „Colegii noștri de la Direcția Silvică Hunedoara au păstrat tradiția, botezând puii de zimbru născuți în rezervație cu nume care încep cu particula ”Ro”.
  Rezervația de Zimbri Hațeg pădurea Slivuț este administrată de Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcției Silvice Hunedoara.
   Rezervația a fost înființată de silvicultorii români în 1958, când a fost adusă în România prima pereche de zimbri din Polonia, fiind, astfel, reintrodusă specia la două secole după dispariția sa de pe teritoriul țării. În 1963 a mai fost adusă o pereche de zimbri tot din Polonia, iar în 1966 s-a ajuns, prin înmulțire, la 8 exemplare. Din acest nucleu de zimbri au fost transferate, în timp, mai multe exemplare în mai multe zone ale țării, unele fiind eliberate în natură.
   Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.” se arată în postarea Romsilva.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!