spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEducatieOrdinul lui Cîmpeanu: se interzice exmatricularea elevilor, ș.a.

  Ordinul lui Cîmpeanu: se interzice exmatricularea elevilor, ș.a.

  Un nou Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP) aprobat prin ordin de ministru, prevede că elevii nu mai pot fi exmatriculați. Același act normativ interzice colectarea de bani de la părinți, va fi o singură medie pe materie, pe an, precum și alte modificări. Ordinul proaspăt semnat de ministrul Sorin Câmpeanu urmează să intre în vigoare la începutul toamnei.

  „Eliminarea dispoziţiilor referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educaţie este de ordin constituţional. Prin urmare, măsura exmatriculării va fi posibilă numai pentru învăţământul postliceal, care nu are caracter obligatoriu. Eliminarea oricărei dispoziţii/trimiteri care dă posibilitatea colectării de fonduri băneşti de la părinţii elevilor”, se arată în comunicatul referitor la noul ROFUIP care va intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2022.

  De asemenea, noul ROFUIP prevede, printre altele, că la fiecare disciplină se încheie anual o singură medie, calculată ca medie aritmetică din numărul de note acordate pe parcursul anului şcolar.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: