spot_img
25.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 29, 2023
Altele
  AcasăNationalPăcănelele, la marginea localității/S-a votat la Senat

  Păcănelele, la marginea localității/S-a votat la Senat

  Un proiect de lege cu privire la relocarea sălilor de jocuri de noroc (păcănelelor) în afara localităților a fost aprobat de Senat marți. Conform acestui proiect, acordarea licențelor pentru jocurile de noroc se va baza pe numărul de locuitori ai localităților, documentat printr-un certificat eliberat de autoritățile locale. Scopul este de a permite cel mult o singură locație de joc la fiecare 20.000 de locuitori.

  Inițiativa are ca obiectiv principal modificarea Ordonanței de Urgență 77/2009 și a fost propusă de un grup de parlamentari de la PSD. Proiectul stabilește că spațiile dedicate jocurilor de noroc trebuie să fie situate la cel mult 50 de metri de limita orașului, comunei sau municipiului, inclusiv în cazul municipiului București. Acesta vizează toate tipurile de agenții de pariuri, cazinouri sau aparate de tip păcănele sau slot machines, cu excepția agențiilor Loto care comercializează propriile produse.

  Printre punctele cheie ale proiectului se numără:

  • Amplasarea Strategică: Spațiile propuse nu pot fi situate în incinta sau în apropierea unităților de învățământ, inclusiv campusurile acestora, a zonelor de joacă pentru copii, a parcurilor, a instituțiilor culturale, artistice, de sănătate sau religioase și a altor zone similare.
  • Limitarea Slot Machines: Pentru a reduce riscul de dependență și pierderi financiare semnificative asociate jocurilor de noroc, numărul maxim de aparate de tip slot-machine într-un singur loc și operate de același operator economic se reduce de la 75 la 20.
  • Protecția Copiilor: Se impun amenzi pentru sălile de jocuri de noroc în care se găsesc copii, pentru a preveni accesul acestora la astfel de spații.

  Această mișcare legislativă are ca scop nu numai reglementarea industriei jocurilor de noroc, ci și crearea unui mediu urban mai sigur și mai sănătos pentru comunități.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: