spot_img
13.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăEditorialTestări antidrog în școli? Asta e soluția?

  Testări antidrog în școli? Asta e soluția?

  A trebuit să explodeze o stație GPL la Crevedia și să moară oameni, ca organele de control să găsească tot felul de nereguli la alte stații GPL. A trebuit să moară niște tineri, la 2 Mai, ca organele statului să constate că foarte mulți indivizi se urcă drogați la volan, ba chiar a mai murit o femeie, la scurt timp după aceea, strivită de… un fost șef de polițist drogat.

  Unii au fost prinși și beți și drogați la volan, acum că poliția face controale, iar culmea ironiei, la Olt, un drogat a accidentat un om beat… În ce țară trăim? E drept că și în alte țări sunt droguri, accidente, incendii, dar nu trebuie să ne culcăm pe urechea aia. Pe noi trebuie să ne intereseze ce se întâmplă la noi. Și, ghiciți ce, România era, în 2020, pe primul loc în Uniunea Europeană la decese produse în urma accidentelor rutiere, cu 85 la un milion de locuitori. Adică de 4 ori mai mulți morți ca în Suedia, care avea cea mai mică rată, de 20. Tot noi, românii, ne aflăm pe podium și la corupție, aflându-ne pe locul 3, după Ungaria și Bulgaria. Iar Suedia, ca să ne raportăm tot la ea, e a treia cea mai puțin coruptă, după Danemarca și Finlanda. Să fie o legătură directă între accidente și corupție? Eu cred că da. Dar între droguri și accidente (iar drogații nu fac doar accidente)? Eu cred că da, deși România era clasată, în 2020, cu cel mai mic consum de droguri din Uniune, (dar noi mai băgăm și alcool, care tot ca drogul are efectul la volan). Cu toate astea, chiar dacă cică n-am avea așa multe droguri, cum a murit un moldovean la un festival și s-au început controalele, s-au descoperit droguri la tot pasul.

  Oricum, Călin Țone, expert antidrog, spune că România se află, în prezent, la cel mai mare consum de droguri din istorie. Însă el a mai declarat, la Digi24, că în țara noastră există 300 de agenți antidrog, care nu pot gestiona, în același timp, prevenirea și combaterea traficului de droguri, fără o bună organizare și implicare a instituțiilor statului. Vedeți, de asta spun eu că, deși nu suntem în topul oficial la droguri, asta se întâmplă pentru că nu le căutăm. Aaaa, scuzați, vor fi căutate în școli! Daaa, dar trebuie să fie de acord părinții, pentru ca ai lor copii, dacă sunt suspectați a fi drogați, să fie testați. Păi ce părinte și-ar dori copilul la-nchisoare? Normal că nu vor fi de acord să fie testați, așa că asta cu testarea în școli nu știu ce sorți de izbândă va avea. Eu zic, măcar să nu mai avem corupție, ca cei care se urcă la volan drogați să nu mai fie siguri că scapă, pentru că au prieteni. Măcar să fie destructurate rețelele de traficanți, pentru ca elevii să nu mai aibă de unde cumpăra droguri. Măcar să se înăsprească atât de mult legislația, încât să-ți fie frică să urci la volan, chiar și după ce ai băut oțet din murături. Măcar să fie atâtea controale pentru șoferi, încât să-i prindă pe cei pentru care nu e nevoie de acordul părinților să fie testați…

  P.S. Să nu mă-nțelegeți greșit, sunt de acord cu testările în școli, dar cred că sunt multe altele și mult mai ușor de făcut, în afară de ele! Drogurile în școli sunt efectul. Eu zic să se umble la cauză. De acolo trebuia început! De mult timp!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: