spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăNationalRefugiații ucrainieni vor primi lunar suma de 2000 lei

  Refugiații ucrainieni vor primi lunar suma de 2000 lei

  Programul României pentru sprijinul refugiaților din Ucraina a suferit unele modificări, iar, potrivit noilor reguli, cetățenii ucraineni care îşi vor găsi un loc de muncă și își vor înscrie copiii la școli din România vor beneficia lunar de suma de 2.000 de lei pe familie, pentru cheltuieli de cazare până la finalul acestui an, notează news.ro.

  Consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Maria Mădălina Turza a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că programul României de cazare a refugiaţilor din Ucraina şi ajutorarea acestora a fost cel mai amplu din Europa.

  ”Pentru că în spaţiul nostru public circulă o serie de informaţii mai mult sau mai puţin exacte şi cu diferite conotaţii, legate de Programul de cazare a refugiţilor din Ucraina, vreau să fac câteva precizări obiective, în calitate de coordonator strategic al asistenţei umanitare: La un an distanţă de la izbucnirea conflictului din Ucraina, dacă tragem linie, vedem că România a fost şi este ţara cu cel mai amplu program coordonat de asistenţa şi sprijin umanitar integrat din Europa, care a presupus un efort financiar de peste 600 milioane euro de la Bugetul de stat şi partenerii internaţionali. Bine cunoscutul Program 50/20 de cazare şi hrană a refugiaţilor a asigurat o plasă de siguranţă importantă pentru zeci deci de mii de refugiaţi, care timp de un an de zile au avut posibilitatea să se acomodeze la noi în ţară”, a precizat Maria Mădălina Turza.

  Pentru evitarea unor abuzuri, va fi creat un Registru unic digital de înscriere a refugiaţilor din Ucraina. ”Mai mult, pentru evitarea abuzurilor şi a deturnării de fonduri, aşa cum s-a întâmplat, din păcate în mai multe situaţii, va fi creat un Registru unic digital de înscriere a refugitilor în program ceea ce va asigura transparenţă totală a cheltuirii fondurilor. De sumele de bani pentru cazare vor beneficia direct refugiaţii, nu proprietarii. Peroanele vulnerabile/bătrânii peste 65 de ani şi studenţii înscrişi la unversitatile din România vor beneficia in continuare de vechile prevederi ale Programului 50/20”, a precizat consilierul de stat.

  În continuare, refugiaţii din Ucraina vor beneficia de servicii medicale gratuite, precum şi de servicii sociale sau educaţionale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!