spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăNationalRegele Charles al III-lea: „Totdeauna m-am simțit acasă în România!”

  Regele Charles al III-lea: „Totdeauna m-am simțit acasă în România!”

  Regele Charles al III-lea a afirmat că întotdeauna s-a simțit acasă în România, în timpul vizitei sale în țara noastră. La sosirea sa, regele a salutat garda de onoare în limba română, transmitând un mesaj categoric de apropiere și afecțiune față de țara noastră.

  „„Nu pot să descrie plăcerea pe care o am să vizitez România. Vă mulțumesc dvs. pentru cuvintele frumoase și generozitatea arătată. Cred că au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în acastă țară remarcabilă. Când am venit am simțit o  legătură profundă cu țara. Regele României era vărul regelui Marii Britanii, iar Regina Maria era descendentă a familiei britanice. Tatăl meu a fost vărul Regelui Mihai. Întotdeauna m-am simțit acasă în România. Am fost impresionat de reprezentanții tinerei generații, în toate domeniile. (…) România și-a păstrat pădurile, peisajele rurale și modele de agricultură sustenabilă. În continuare aici sunt numeraose specii care au dispărut în Europa sau în lume: cu atât mai prețioasă devine. Cu atât mai mult prețuiesc prietenii mei din România”, a spus regele Charles.

  Este prima vizită pe care o face Regele Charles al III-lea în afara Regatului Unit, după încoronare. Este o vizită privată, în care va sta cinci zile la proprietățila sale din Transilvania, dar a trecut să salute pe președintele României, pe Klaus Iohannis și a participat la un dineu dat la acesta la Cotroceni, la care au participat 300 de persoane, printre care premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, militari, fețe bisericești și personal diplomatic.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: