spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăNationalReguli noi pentru mașinile fără asigurare: Ce riscuri implică parcarea în spații...

  Reguli noi pentru mașinile fără asigurare: Ce riscuri implică parcarea în spații publice

  Într-o parcare publică, să deții o mașină fără RCA sau cu asigurarea suspendată poate atrage consecințe serioase, iar recentele modificări legislative vin cu amenzi considerabile pentru cei care încalcă aceste reguli.

  Proprietarii care aleg să suspende voluntar asigurarea auto obligatorie (RCA) trebuie să fie conștienți că riscă o amendă de 2.000 de lei, conform unui proiect de lege adoptat de Senat și așteptând votul final în Camera Deputaților. Această măsură, susținută de Sorin Mititelu, vicepreședinte ASF, este menită să asigure un control mai riguros în trafic și să prevină riscurile asociate circulației fără asigurare.

  Deși unii ar putea argumenta că plătesc impozit pe mașină și loc de parcare la Primărie, suspendarea voluntară a RCA este supusă unor reguli stricte, iar încălcarea lor poate aduce amenzi considerabile și alte sancțiuni legale.

  Proiectul de lege adoptat de Senat propune amenzi proporționale cu tipul de vehicul, iar acestea pot ajunge până la 15.000 de lei în cazul unor autovehicule de mare tonaj. Astfel, proprietarii sunt îndemnați să respecte cu strictețe legislația în vigoare pentru a evita consecințele financiare și legale ale nerespectării normelor privind asigurarea obligatorie a autovehiculelor.

  Una dintre justificările acestor modificări este aceea că, dacă mașina neasigurată ia foc în parcare, nu are cine să asigure despăgubirea celorlalte mașini afestate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!