spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăNationalArtistul orb George Nicolescu a trecut în Eternitate

  Artistul orb George Nicolescu a trecut în Eternitate

  Artistul orb care s-a făcut cunoscut prin mai multe cântece, cel mai important fiind „Eternitate”, s-a stins din viață, la vârsta de 74 de ani.

  Anunţul a fost făcut, marți, de artistul Andrei Păunescu.

  „S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. ‘Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?'”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu.

  Ionel Tudor, compozitor și prieten al lui Nicolescu, a transmis un mesaj emoționant la aflarea veștii triste: „S-a stins din viață George Nicolescu… Vocea de aur care a lansat celebrul cântec ‘Eternitate’, de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!”

  Povestea vieții

  Născut orb la Ploiești, în data de 12 martie 1950, George Nicolescu a fost un exemplu viu de determinare și pasiune pentru artă. El a luptat împotriva adversităților și a reușit să-și construiască o carieră muzicală remarcabilă, chiar și în ciuda handicapului său vizual. El a strălucit în lumea muzicii, devenind cunoscut pentru piesa sa emblematică, „Eternitate”.

  Trecând peste obstacolele vieții, George Nicolescu și-a continuat educația la Școala pentru Orbi din Cluj, unde și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică. În anul 1970, a obținut premiul I la Festivalul „Tinerețe pe portativ”, la Cluj, marcând începutul unei călătorii muzicale impresionante.

  După absolvirea Facultății de Limbi Romanice, George Nicolescu și-a dedicat timpul predării limbii franceze la o școală pentru nevăzători din Buzău. Însă, pasiunea sa pentru muzică a continuat să-l ghideze, devenind solist vocal al Casei Tineretului din Buzău și contribuind la Cenaclul „Flacăra”.

  Chiar și în fața schimbărilor sociale, Nicolescu a rămas fidel muzicii, făcând parte din trupa de cântăreți nevăzători „Optimiștii”. A lăsat în urmă o moștenire muzicală, dar și o inspirație pentru generațiile viitoare, demonstrând că pasiunea și talentul pot învinge orice obstacol.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!