spot_img
6.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăNationalRușii mobilizați vor lupta cu arme ruginite și nefuncționale

  Rușii mobilizați vor lupta cu arme ruginite și nefuncționale

  Mulți dintre noii recruți ruși primesc arme foarte vechi, unele datând chiar de după cel De-al Doilea Război Mondial.

  O înregistrare devenită virală arată puști automate Kalașnikov ruginite care ar fi ajuns în posesia soldaților ruși care urmează să fie trimiși în Ucraina.

  Ministrul rus al Apărării a anunțat mobilizarea a 300.000 de rezerviști care urmează să fie trimiși pe front. Vladimir Putin poate chema toate trupele pe care le dorește, dar Rusia nu are cum să le ofere acestor noi trupe antrenamentul și armele de care au nevoie pentru a lupta în Ucraina prea curând, relatează CNN.

  Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, spune că rușii susțin că aceste arme sunt distribuite recruților doar pentru antrenament și pentru ca aceștia să se obișnuiască cu greutatea lor.

  „Eu cred că asta e exact ce primesc pentru a merge cu ele la luptă. Asta e a doua armată a lumii?”, comentează consilierul guvernamental ucrainean. Imagini similare au fost publicate și de jurnalistul bulgar de la site-ul de investigații Bellingcat, Hristo Grozev.

  „Cred că aceste arme funcționează doar dacă zgârii inamicul cu ele și îi dai tetanos”, a comentat Grozev referitor la armele de asalt Kalașnikov primite de noii recruți ai armatei ruse.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: