spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalSalvamont România, loc de cinste la Forumul European de Protecție Civilă

  Salvamont România, loc de cinste la Forumul European de Protecție Civilă

  Delegația Salvamont România a demonstrat, în cadrul Forumului European de Protecție Civilă, angajamentul față de inovație și cooperare internațională. Reprezentată de Sabin Cornoiu și Sebastian Marinescu, echipa a adus în prim-plan tehnologiile avansate utilizate în operațiunile de salvare montană.
  „Printre inovațiile prezentate se numără programul de analiză a datelor colectate de drone prin inteligență artificială, dronele care generează semnal de telefonie mobilă și internet, precum și dronele cu transmisie live în centrul de comandă. De asemenea, detectorul de persoane aflate sub apă, mini-monitorul de funcții vitale și binoclul cu termoviziune au atras atenția specialiștilor europeni.
  Participarea la acest forum nu doar că evidențiază progresul tehnologic al salvatorilor montani din România, dar facilitează și schimbul de experiențe esențiale pentru dezvoltarea continuă a sistemelor de urgență la nivel european. În cadrul evenimentului, salvatorii români au avut ocazia de a învăța și de a se inspira din tehnicile și soluțiile inovative ale altor țări, contribuind astfel la îmbunătățirea siguranței cetățenilor pe întregul continent.
  Delegația a fost condusă de secretarul de stat Raed Arafat și a inclus specialiști de la Departamentul pentru Situații de Urgență, Salvamont România, IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I., Fundația pentru SMURD și asociația Code for Romania”, a transmis Salvamont România.
  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!