spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalSchimbări majore în fiscalitate: Creșterea salariului minim și lupta împotriva evaziunii fiscale

  Schimbări majore în fiscalitate: Creșterea salariului minim și lupta împotriva evaziunii fiscale

  Guvernul a dat undă verde proiectului de lege care vizează stoparea cheltuielilor nesăbuite, combaterea evaziunii fiscale și asigurarea unui tratament echitabil în materie fiscală în România. Totuși, pentru a accelera creșterea salariilor minime în construcții și agricultură, va fi emisă o ordonanță de urgență separată. De asemenea, se va adopta o hotărâre de Guvern independentă, pentru majorarea salariului minim pe economie cu 10%, aducându-l la suma de 3.300 lei.

  Amendamentele acceptate la acest proiect de lege privind măsurile fiscale vor fi discutate și integrate ulterior într-o altă ședință a Executivului. Guvernul va lua în considerare propunerea legislativă într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

  „Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare. Mai întâi, însă, două alte precizări. S-a decis că reglementarea salariului minim în construcţii şi în agricultură se va face prin ordonanţă de urgenţă separată, tocmai pentru a ne asigura că aceste salarii vor creşte cât mai repede cu putinţă. Salariul minim pe economie, în general, care va creşte cu 10%, la 3.300 lei, va fi reglementat printr-o hotărâre de Guvern care va fi adoptată, de asemenea, cât mai rapid”, a anunţat, Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: