spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateSecretarul Primăriei Târgu Jiu, declarat lucrător al fostei Securități

  Secretarul Primăriei Târgu Jiu, declarat lucrător al fostei Securități

  Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu, a fost declarat lucrător al fostei Securități, printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

  Grigore Jianu a contestat o decizie a Curții de Apel București, care a stabilit calitatea de lucrător al fostei Securități. Instanța de judecată a confirmat un raport al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități (CNSAS).

  Grigore Jianu, fost ofițer la Securitate și, ulterior, la SRI, a fost acționat în judecată de CNSAS, pentru a fi recunoascută calitatea de lucrător al fostei Securități. „Soluția pe scurt: Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Constată calitatea pârâtului Jianu Grigore de lucrător al Securităţii”, conform hotărârii Curții de Apel București din urmă cu trei ani, care a rămas definitivă prin hotărârea Înatei Curți de Casație de Justiție.

  Jianu a fost numit administrator public

  Statutul funcționarului public nu permite ocuparea unui post de către un fost lucrător al Securității: „Nu a fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică“, se arată la condițiile care trebuie îndeplinite de cei care vor să devină funcționari publici.

  Conducerea Primăriei Târgu Jiu a decis, în urma acestei hotărâri judecătorești, să îl schimbe pe Jianu din funcția de secretar și să-l numească pe poziția de administrator public.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: