spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăNationalSchimbări majore în legislația RCA. Ce modificări aduce noua Directivă Europeană

  Schimbări majore în legislația RCA. Ce modificări aduce noua Directivă Europeană

  Legislația privind asigurarea RCA va suferi schimbări semnificativă, inclusiv introducerea unor derogări și controale mai stricte. Aceste modificări sunt impuse de Directiva Europeană 2.118 din 2021 și trebuie transpuse în legislația românească până la data de 23 decembrie.

  Printre noutățile importante se regăsește introducerea reglementării derogărilor de la plata asigurării RCA. Detaliile specifice privind felul în care vor fi reglementate aceste excepții încă nu sunt cunoscute, dar se ia în considerare suspendarea obligativității de asigurare pentru vehiculele utilizate sezonier sau pentru anumite instituții, cu condiția ca statul să garanteze plata daunelor în caz de accident.

  De asemenea, noile reguli prevăd limite mai mari de asigurare și implementarea primului calculator independent cu vânzare directă. Totodată, vor fi aplicate controale mai riguroase și metode noi de detectare a vehiculelor care circulă fără asigurare RCA.

  Aceste modificări vor avea un impact semnificativ asupra pieței asigurărilor auto din România, iar implementarea lor va necesita atenție și adaptare din partea proprietarilor de mașini și a companiilor de asigurări.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: