spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăNationalSe prelungește plafonarea adaosurilor comerciale la produsele de bază

  Se prelungește plafonarea adaosurilor comerciale la produsele de bază

  Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că adaosul comercial la produsele alimentare de bază va rămâne plafonat pentru încă 60 de zile. Această măsură, care limitează adaosul comercial la maximum 5% pentru anumite produse alimentare, urma să expire la 1 februarie. Anunțul a fost făcut de către premierul Ciolacu pe pagina sa de Facebook.
  „Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente, după nebunia creșterilor speculative din trecut.
  Constat că și cei care în trecut au criticat această măsură, recunosc acum că, în lipsa ei, prețurile ar fi crescut cu până la 20%.
  Este clar că plafonarea a temperat creșterile speculative de prețuri, a ajutat la scăderea inflației și la menținerea puterii de cumpărare a populației.
  Conform datelor INS, prețurile din luna decembrie 2023 au fost cu 5.8% mai mari față de cele din decembrie 2022, în timp ce în luna iunie 2023 (înainte de introducerea acestei măsuri) diferența față de aceeași lună din anul precedent era de aproape #18%.
  În paralel, voi continua dialogul cu marile lanțuri de magazine, cu care am avut și astăzi o discuție foarte constructivă, pentru a construi împreună un mecanism pe termen lung bazat pe un parteneriat stat-mediu de afaceri, prin care prețurile să fie ținute sub control. Am o singură condiție: ca producătorii și procesatorii români să aibă parte de un tratament corect!” este mesajul postat de premierul Ciolcau.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!