spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăNationalSorina Pintea: Deficitul de medici poate fi acoperit prin regândirea concursului de...

  Sorina Pintea: Deficitul de medici poate fi acoperit prin regândirea concursului de rezidențiat

  Una dintre priorităţile Ministerului Sănătăţii este reducerea deficitului de personal, iar deficitul de medici din spitalele mai mici poate fi acoperit prin regândirea concursului de rezidenţiat, a declarat marţi, la Slobozia, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

  „Este nevoie de o schimbare a politicii de resurse umane şi în mod special o regândire a concursului de rezidenţiat. Trebuie să scoatem la concurs locuri şi posturi pentru specialităţile deficitare. Am în vedere noi măsuri care să vină în sprijinul unităţilor medicale, pentru reducerea deficitului de personal”, a afirmat Sorina Pintea.

  Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că recentele măriri de salarii vor atrage în spitalele mai mici, ca cel de la Slobozia, medici şi personal medical. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia există în prezent un deficit de 32 de medici.

  Ministrul Sorina Pintea a vizitat marţi două spitale din judeţul Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi Spitalul Municipal Urziceni. Ministrul Sănătăţii a discutat cu autorităţile locale referitor la managementul celor două unităţi sanitare şi cu personalul medical despre deficitul de personal, dotarea cu aparatură medicală, investiţiile în reabilitare.

  De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai discutat cu autorităţile locale şi despre proiectele de reabilitare a blocului operator, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe şi despre achiziţia de aparatură medicală prin proiectul de finanţare cu Banca Mondială, din cadrul spitalului judeţean.

  Sorina Pintea a analizat împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Victor Moraru, indicatorii de performanţă ai unităţii sanitare şi au constatat o îmbunătăţire a acestora pe parcursul ultimilor doi ani, după schimbarea managementului spitalului.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: