spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăNationalSpecii pe care le poți vâna la noi în țară

  Specii pe care le poți vâna la noi în țară

  Vânătoarea este o activitate necesare în unele situații, recreativă și antrenantă. Însă, indiferent care este motivul inițierii unei sesiuni de vânătoare, aceasta trebuie să se desfășoare în condițiile legii și să se respecte întru totul reglementările, altfel se ajunge la braconaj.

  Specii de mamifere vânate la noi în țară

  Speciile care se vânează și perioadele în care ai voie să faci asta diferă de la o zonă la alta, în funcție de fauna existentă. Mamiferele care se vânează la noi în țară sunt mistreți, ciute, cerbi, urși și capra neagră. Cel mai vânat animal este iepurele de câmp, acesta având și cel mai mic preț care trebuie plătit pentru a obține dreptul de a-l vâna. Pentru a vâna legal trebuie să ai un permis de vânătoare, arma, te ajută și niște camere termoviziune moderne care să îți faciliteze vederea pe timp de noapte, și bineînțeles echipament adecvat. Camerele cu termoviziune sunt esenţiale pentru sesiuni de vânătoare de noapte excepţionale, îmbunătăţind considerabile astfel de experienţe. Echipamentele performante sunt dotate cu tehnologie de top ce colectează radiaţiile infraroşii, pe care le convertesc în imagini precise. Întreacă operaţiune, devine datorită acestora mai intensă, mai captivantă, mai incitantă.

  Sursa de imagine: Mike Mareen / Shutterstock.com

  Specii de păsări vânate în țara noastră

  Nu doar mamiferele se vânează. Există o serie de păsări care se pot vâna în România în diferite sezoane. Unele se vânează sportiv, altele industrial pentru a obține produse din carnea lor, iar altele de exterminare, atunci când specia respectivă aduce pagube materiale. Pasările care se vânează la noi sunt cocoșul de munte, fazanul, rața sălbatică, sitarul, dropia, potârnichea etc. Echipamentul cu ATN optica performantă și de documentele pentru a vâna legal, asigură o sesiune de vânătoare reușită. Orice pasionat de vânătoare ce are în aresenal un echipament ATN de optică de va bucura de sesiuni autentice şi experienţe intense. Dispozitivele lansate pe piaţă de marii producători se evidentiază datorită caracteristicilor distinse, a ușurinței de utilizare a tehnologiei de top incluse.

  Sursa de imagine: SVshot / Shutterstock.com

  Cele mai populare locuri de vânătoare din România

  Țara noastră dispune de multe specii potrivite pentru vânătoare și avem și relieful care este extrem de diversificat și care favorizează acest lucru. Cele mai potrivite locuri pentru vânătoare de la noi din țară sunt Pădurea Mociar, Pădurea Cozia, Pădurea Bogății, Pădurea Letea, Pădurea de la Giumalău, Codrii Seculari de la Slătioara, Pădurea Comana, Parcul Natural Vânători Neamț, Balta Albă a Brăilei, etc. Dacă ești pasionat de vânătoare, pune arma la curea și pornește în această aventură. Asigură-te doar că știi exact când sunt perioadele de vânătoare pentru fiecare specie în parte și că vei respecta toate îndatoririle tale de vânător, că vei practica această activitate în mod legal și fără a chinui animalele. Nerespectarea legii în ceea ce privește vânătoare poate duce la sancțiuni grave, întrucât braconajul este considerat o încălcare gravă a legii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: