spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalPremier: Stadiul proiectului de extragere a gazelor din Marea Neagră

  Premier: Stadiul proiectului de extragere a gazelor din Marea Neagră

  Independența energetică a României este o temă importantă pentru țara noastră, proiectul de extragere a gazelor naturale din Marea Neagră fiind esențial în acest sens. Premierul Marcel Ciolacu salută intrarea acestuia într-o nouă fază.

  OMV Petrom și Romgaz intenționează să aloce o investiție de până la 4 miliarde de euro pentru etapa de dezvoltare a proiectului Neptun Deep.„Încă un pas spre independența energetică a României! Cel mai mare proiect de  gaze naturale din zona românească a Mării Negre, Neptun Deep, intră în faza de dezvoltare. Investiția, în valoare de 4 miliarde de euro, va genera o producţie de peste 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Astfel, România va deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană!” a fost anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu.

  Planul de Dezvoltare pentru depozitele de gaze Domino și Pelican Sud, componente esențiale ale perimetrului Neptun Deep, a primit aprobarea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, conform OMV Petrom. Astfel, proiectul Neptun Deep este în curs de a intra într-o nouă etapă de dezvoltare, care presupune atât atribuirea contractelor, cât şi executarea activităţilor de foraj şi construire a infrastructurii necesare pentru extracţia gazelor naturale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: