spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăNational(SURSE) Peste 170 de pacienți ar fi primit dispozitive cardiace de la...

  (SURSE) Peste 170 de pacienți ar fi primit dispozitive cardiace de la persoane decedate

  Stimulator cardiacFoto: B. BOISSONNET / Avalon / Profimedia

  Peste 170 de pacienți ar fi primit stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate, dispozitivele cardiace fiind decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate prin introducerea unor coduri false, conform unor surse judiciare citate de TVR, anunță hotnews.ro. În acest caz ar fi vizați medici din Iași și din Brașov, iar vineri au fost făcute percheziții, mai multe persoane fiind duse la audieri.

  Conform surselor judiciare citate, ar fi vorba despre 171 de pacienți, în general de condiție modestă, de la care medicii ar fi primit bani pentru intervențiile chirurgicale. Stimulatoarele cardiace erau luate de la persoane decedate duse la morgă.

  Sursele judiciare citate de stirileprotv.ro spun că unul dintre medicii de la Iași ar fi coordonat activitatea altor 3-4 doctori, care l-ar fi ajutat în special la recoltarea aparatelor de la cadavre. Un alt medic de la Brașov este suspectat că ar fi recoltat dispozitive cardiace de la cadavre și le-ar fi trimis la Iași, unde se făceau intervențiile chirurgicale.

  Cu o parte din banii obținuți, în jur de 90.000 de euro, medicul din Iași ar fi ridicat o cabană într-o arie protejată.

  Stimulatoarele luate de la pacienți decedați ar fi fost decontate la Casa de Asigurări de Sănătate prin introducerea de coduri DRG eronate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!