spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăNationalUniunea Europeană propune reducerea consumului de carne

    Uniunea Europeană propune reducerea consumului de carne

    Uniunea Europeană (UE) își propune să impună cetățenilor săi o reducere semnificativă a consumului de carne, având ca motivație necesitatea diminuării emisiilor cu efect de seră și reducerea riscului asociat cu o dietă bogată în carne.

    Planul vizează scăderea consumului mediu anual de carne pe cap de român de la 65 de kilograme la doar 12 kilograme până în 2050, reprezentând o diminuare de peste 80%.

    Această schimbare drastică în obiceiurile alimentare pare a fi o provocare pentru români, cunoscuți tradițional pentru atașamentul lor față de carne. Producătorii susțin că românii renunță la carne în principal din cauza prețurilor ridicate și avertizează că, în cazul impunerii unei etichetări obligatorii similară celei pentru produsele din tutun, vor fi nevoiți să-și majoreze prețurile.

    Cu toate acestea, schimbarea obiceiurilor alimentare, în special cele ale românilor, este un proces extrem de dificil, conform psihologilor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: