spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăNational(VIDEO) Fetiță asistată la naștere prin apel video, din cauza ninsorilor abundente

  (VIDEO) Fetiță asistată la naștere prin apel video, din cauza ninsorilor abundente

  O fetiță a fost asistată la naștere prin apel video, din cauza ninsorilor abundente din nord-estul țării, care nu au permis deplasarea la caz a echipajelor de urgență. Situația s-a produs în județul Botoșani.

  „Personalul medical din dispeceratul ISU – SAJ a asistat, prin apel video, naşterea unei fetiţe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naştere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ambulanţa SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Coţuşca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la naşteri. Una dintre ele a urmat toate indicaţiile date de către personalul medical din dispecerat şi a ajutat-o pe mamă să nască. Mama şi nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să monitorizeze mama şi copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reuşit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit”, arată ISU Botoșani.

  Codul roșu se prelungește

  Sute de persoane sunt blocate în mașini, în județele Botoșani, Neamț, Suceava și Iași, din cauza viscolului. Toate drumurile naționale și județene care pleacă din Iași sunt închise de autorități, pentru a nu se înzăpezi. Codul roșu de viscol și ninsoare din zona de nord-est a țării se poate prelungi până în după amiaza zilei de joi. Este pentru prima dată când este emisă, în România, un cod roșu de viscol și ninsoare în luna aprilie.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: