spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 16, 2024
Altele
  AcasăNews Alert10 lei doza: Patru traficanți reținuți de DIICOT, în urmă perchezițiilor domiciliare

  10 lei doza: Patru traficanți reținuți de DIICOT, în urmă perchezițiilor domiciliare

  Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracţională a patru persoane, în două cauze penale, cercetate pentru trafic intern de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  Actele de urmărire penală efectuate în prima cauză au relevat că, în perioada 2020 – mai 2024, o persoană ar fi efectuat, fără drept, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, operaţiuni de procurare, deţinere, oferire şi vânzare de substanţe psihoactive (ADB-BUTINACA, EDMB-PINACA şi 5F-MDMB-PICA) către consumatori din judeţele Dolj, Olt, Gorj şi Mehedinţi.

  Din probele administrate în cel de-al doilea dosar a rezultat că, în perioada 2023 – mai 2024, trei persoane ar fi procurat, deţinut şi comercializat diferite cantităţi de substanţe psihoactive (MDMB-BUTINACA, 5F-ADB, 5F-MDMB-PINACA şi ADB-4en-PINACA) către consumatori din judeţul Dolj, cu preţul de 10 lei pentru o doză.

  În sarcina unuia dintre cercetaţi s-a reţinut şi faptul că, în acelaşi interval de timp, ar fi deţinut şi comercializat către diverşi consumatori cantităţi de drog de mare risc (MDMB-4en-PINACA).

  În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate diferite cantităţi de substanţe psihoactive, o parte dintre ele ambalate şi porţionate în scopul vânzării, obiecte purtând urme de substanţă, grindere, precum şi alte mijloace de probă.

  La data 22 mai 2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea a patru persoane, pentru 24 de ore.

  Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

  Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!