spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitate17 milioane de euro pentru extinderea canalizării din Gorj

  17 milioane de euro pentru extinderea canalizării din Gorj

  Comisia Europeană a aprobat o investiţie de aproape 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru extinderea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Gorj.

  Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, proiectul prevede extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte de apă şi cu 79 km de sisteme de distribuţie. În plus, este planificată reabilitarea a 47 km de conducte de apă şi a 95 km de reţea de distribuţie.

  Reabilitarea va reduce pierderile de apă şi 82 200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătăţite de alimentare cu apă. Dintre aceştia, un număr de 6 207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la reţeaua de alimentare cu apă.

  „Epurarea eficace a apelor uzate şi sporirea conexiunilor la reţea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum şi pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită. De asemenea, proiectul va asigura populaţiei din judeţul Gorj o alimentare cu apă sigură şi fiabilă care respectă legislaţia UE”, se arată în comunicat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!