spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăNews AlertAcțiuni de distrugere a barajelor de către Rusia pentru a încetini contraofensiva...

  Acțiuni de distrugere a barajelor de către Rusia pentru a încetini contraofensiva Ucrainei

  Ucraina acuză Rusia că a sabotat un alt baraj în încercarea de a încetini contraofensiva inițiată de Kiev. După o săptămână de la distrugerea barajului Kahovka, pentru care responsabilitatea este atribuită Moscovei, Rusia este acum acuzată că a detonat un baraj mai mic în regiunea Donețk pentru a împiedica avansul forțelor ucrainene.

  În timp ce operațiunile de salvare continuă în a șaptea zi pentru victimele distrugerii hidrocentralei Kahovka din regiunea Herson, armata rusă este acuzată că a distrus un baraj de-a lungul râului Mokri Iali, care a fost cheia progreselor Ucrainei în vestul Donețkului.

  Forțele ucrainene s-au deplasat pe ambele maluri ale râului în direcția sud, declarând eliberarea unui șir de sate: Blahodatne pe malul estic, și Neskucine, Makarivka și Storojeve pe malul vestic.

  Imagini publicate de forțele armate prezintă soldați care flutură steagurile în zonele ce se presupune că au fost recucerite. Deși aceste afirmații nu pot fi verificate independent, bloggerii militari ruși au confirmat avansul ucrainean și au raportat confruntări grele pe parcursul nopții și dimineața de luni în lupta pentru următorul sat, Urozhaine, situat pe malul estic al râului și care se află pe traseul către sud-est, spre Mariupol.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: