spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăNews AlertAcuze: “Jaf pe Calea Eroilor”

  Acuze: “Jaf pe Calea Eroilor”

  Șantierul de pe Calea Eroilor ar trebui să fie gata la finalul acestei săptămâni, potrivit contractului semnat. La fața locului lucrarea nu pare efectuată nici măcar pe jumătate. Consilierii social- democrați susțin că la mijloc este vorba despre un jaf pe bani publici.

  Pesedistul Eduard Lădaru acuză șefii primăriei că merg mână în mână cu societățile care s-au plimbat pe șantierul din oraș. Alesul afirmă că în zonă nu au fost efectuate probe care să demonstreze că noua rețea de apă și canalizare este funcțională. “Se vede foarte clar jaful pe bani publici pe care îl organizează primarul Municipiului Târgu Jiu pentru că lucrarea respectivă trebuia să fie făcută de foarte mult timp. În maximum șase luni de zile nu ai cum să nu schimbi niște țevi de apă și canalizare pe 200 de metri lungime, cât are tronsonul acela pe care se lucrează. Dar, sigur că da, a trebuit să se facă o licitație pe care să o câștige o firmă fantomă, firmă fantomă să subcontracteze unor firme de casă și societățile respective, în mod evident, nu pot face față lucrării pentru că nu au oameni care să muncească și care să știe ce e de făcut. Domnul primar a ieșit să ne spună că se fac branșamente la locatarii din zona respectivă. Eu vreau să vă spun că nu s-a făcut niciun branșament. Am discutat cu o parte din cetățenii de acolo. Mai mult, la canalizarea despre care spune că este nouă nu s-au făcut probe să se vadă dacă funcționează. Până la urmă trebuie făcute niște teste să vedem că funcționează și trebuie racordați toți oamenii. Este foarte clar că asistăm la jaf pe bani publici”, a declarat Eduard Lădaru.

  Între timp primarul Marcel Romanescu încă așteaptă ca societatea respectivă să îi prezinte contractul pe piatra cubică. “Sunt primul interesat ca această lucrare să se finalizeze. Presiunea este foarte, foarte mare pe umerii mei și vă dați seama că îmi doresc ca lucrarea să se finalizeze într-un termen cât mai scurt. Din păcate suntem în continuare între ciocan și nicovală, adică între posibilitatea de a prelungi acest contract printr-un aditional, cu clauze foarte bine prevăzute, și cea de-a doua variantă, posibilă în acest moment, rezilierea contractului cu societatea care a câștigat licitația inițial și reluarea procedurii de licitație. Mai au un termen de câteva zile, eu sper că după înțelegere pe care am avut-o anterior vor găsi cele mai bune soluții în așa fel încât lucrarea de pe Calea Eroilor să fie finalizată în termene foarte clare”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: