spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăNews AlertBrutărie din Târgu Cărbunești închisă de inspectorii sanitar-verinari

    Brutărie din Târgu Cărbunești închisă de inspectorii sanitar-verinari

    O brutărie din orașul Târgu Cărbunești a fost amendată cu 50.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari, care au decis închiderea activității.

    „50.000 lei la o brutărie şi interzicerea desfășurării activității, pentru funcționarea fără obținerea înregistrării din partea D.S.V.S.A. Gorj; în plus, starea de igienă era necorespunzătoare, aparatura tehnologică şi frigorifică, ustensilele şi suprafețele de lucru prezentând acumulări de murdărie şi urme de rugină; nu existau facilități pentru spălarea şi uscarea igienică a mâinilor, nu exista sursă de apă caldă; materiile prime erau depozitate necorespunzător într-un spațiu neigienizat; navetele cu produs finit erau neigienizate, mijloacele de transport erau neînregistrate şi nu erau igienizate; nu au fost efectuate analize ale produselor fabricate; nu a fost pus la dispoziție un raport de producție pentru produsele obținute în unitate“, a transmis Florin-Constantin Gorcea, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

    Alte două brutării au au fost sancționate cu câte 10.000 lei, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, echipamentelor și ustensilelor de lucru: paviment neigienizat, cu depuneri de grăsimi, frigider cu zone degradate, recipiente neigienizate și pentru neîntocmirea unui program de autocontrol, dar și etichetarea necorespunzătoare a unor produse de patiserie cu umpluturi fabricate.

    Trei unități de catering au fost amendate

    Inspectorii sanitar-veterinari au mai aplicat o sancțiune de 10.000 de lei la un laborator de patiserie, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare: saci de făină nedistanțați față de perete; recipiente de plastic cu materii prime depozitate direct pe paviment, sectorizare neconformă – materii prime depozitate împreună cu semifabricate; echipament de stradă prezent în spațiul de producție.
    De asemenea, un restaurant a fost sancționat cu 10.000 lei, pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a unor produse alimentare care necesitau etichetare suplimentară, în scopul stabilirii termenului de consum, așa cum este impus de către producător prin intermediul etichetei.
    În plus, trei unități de catering au fost amendate, pentru desfășurarea activității de alimentație publică – catering fără a deține documente de înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranța alimentelor, dar și pentru nemonitorizarea temperaturilor din spațiile frigorifice în care se depozitau alimente.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: