spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăNationalCanicula aduce recorduri absolute de temperatură în România

  Canicula aduce recorduri absolute de temperatură în România

  Sursa foto ANM

  Vineri (01 iulie) România va fi cuprinsă de un nou val de căldură și disconfort termic ridicat, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

  În zonele de câmpie și de podiș, marcate pe hartă cu cod galben, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

  Codul portocaliu, în același interval de timp, va fi caracterizat de un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat, local în Banat, precum și în Transilvania și Moldova. Temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei, pe alocuri. După-amiaza se vor înregistra, frecvent, valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî, în general, sub 18…22 de grade și, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat.

  România va fi invadată, în continuare și de codul roșu de caniculă, în județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade. Pe parcursul nopților, temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori, în general, de 20…24 de grade.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: