spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăNationalCCIR: România cu doar 15 județe. Vezi care ar dispărea

  CCIR: România cu doar 15 județe. Vezi care ar dispărea

  Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) cere reducerea numărului județelor României la 15, într-un comunicat postat pe site-ul oficial. Măsura ar duce la reducerea cheltuielilor publice, potrivit CCIR, iar reorganizarea e propusă să se facă după modelul curților de apel. 

  „Camera de Comerț și Industrie a României a organizat o întâlnire de lucru cu importante organizații patronale și profesionale sectoriale din România. Discuțiile s-au axat pe situația economică actuală, posibilitățile de dezvoltare și de promovare a produselor și serviciilor românești și modalitățile de reducere a cheltuielilor publice.

  Astfel, organizațiile semnatare consideră drept prioritară reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de județe la 15, precum și redefinirea noțiunii de comună ca localitate cu cel puțin 5000 de locuitori. Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curților de Apel, care sunt în număr de 15, respectiv la București, Craiova, Timișoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iași, Galați, Constanța, Ploiești, Pitești, Alba-Iulia, Târgu Mureș, Bacău, Brașov. Se poate prelua acest model și în cazul județelor, mai ales că în Constituția României nu se vorbește de un anumit număr de județe. Evident, acest lucru trebuie să fie asumat de către decidenți, fiind, totodată, și un act de curaj politic, în urma unei dezbateri consistente și transparente privind economiile ce se pot face astfel la bugetul public, bani ce pot fi reinvestiți în economia românească.” se arată pe site-ul oficial al Camerei de Comerț și Industrie a României.

  Semnatari:

  Camera de Comerț și Industrie a României; Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase ROMPAN; Federația Patronală din Industria Materialelor de Construcții din România PATROMAT; Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR; Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România ANAT; Federația Operatorilor Români de Transport FORT; Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă ONIV; Asociația Brokerilor din România

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!