spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăNews AlertColonel SPP, trimis în judecată pentru uciderea unei persoane la o partidă...

  Colonel SPP, trimis în judecată pentru uciderea unei persoane la o partidă de vânătoare

  Procurorii militari l-au trimis în judecată pe colonelul SPP Petre Soare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, acesta fiind acuzat că a împușcat mortal în 2012 o persoană în timpul unei partide de vânătoare.

  Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în ziua de 4 ianuarie 2012, în timp ce se afla pe raza comunei prahovene Drăgănești, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu, aparținând Romsilva — Ocolul Silvic Ploiești, la o partidă de vânătoare organizată, Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecție și Pază — Biroul Prahova, din culpă, a împușcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparținea în mod legal victimei.

  Parchetul menționează că Petre Soare a deținut arma de vânătoare fără a avea dreptul.

  Procurorii mai arată că Petre Soare a executat focul de armă în scopul practicării vânătorii în condițiile în care nu avea calitatea de vânător și nu îndeplinea condițiile cerute de art. 27 din Legea 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

  În vederea stabilirii stării de fapt, în cauză s-a procedat la audierea mai multor persoane, la confruntarea acestora și s-a dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale și criminalistice.

  Printre martorii audiați în acest dosar s-a aflat și directorul SPP, Lucian Pahonțu.

  Dosarul se va judeca la Tribunalul Militar București.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: