spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăNationalDESCINDERI: Mame cercetate pentru o fraudă masivă privind indemnizațiile de creștere a...

  DESCINDERI: Mame cercetate pentru o fraudă masivă privind indemnizațiile de creștere a copilului

  Autoritățile investighează un caz de fraudă privind indemnizațiile de creștere a copilului, în valoare de 5,5 milioane de lei.

  Autoritățile din București și Ilfov au declanșat o serie de descinderi și audieri într-un caz de înșelăciune masivă în legătură cu indemnizațiile de creștere a copilului. Potrivit informațiilor, zeci de mame sunt suspectate că au încasat ilegal aceste indemnizații, provocând un prejudiciu total estimat la aproximativ 5,5 milioane de lei.

  Echipele de polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au obținut 58 de mandate de aducere, dintre care 55 sunt în București și 3 în județul Ilfov. Aceste mandate vizează persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

  Conform anchetei, în perioada 2020 – 2021, mamele în cauză ar fi indus în eroare o instituție publică, prezentând informații false legate de calitatea lor de angajate sau de veniturile obținute, astfel obținând ilegal indemnizațiile de creștere a copilului.

  Această acțiune amplă desfășurată de autorități are ca scop combaterea infracțiunilor economice și protejarea fondurilor publice destinate sprijinirii familiilor și creșterii copiilor. Investigația este în curs și urmează să fie aduse în fața justiției persoanele implicate în această fraudă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: