spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăNews AlertDNA cere închisoare cu executare pentru un POLITICIAN celebru

  DNA cere închisoare cu executare pentru un POLITICIAN celebru

  Un procuror DNA a cerut luni judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție condamnarea fostului deputat Ludovic Orban la închisoare cu executarea pedepsei, în dosarul în care acesta este acuzat că i-a cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016.

  La ultimul termen al procesului, desfășurat luni, procurorul de ședință a solicitat magistraților ca lui Orban să i se aplice o pedeapsă cu executare, orientată spre mediu, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

  Procurorul a arătat că Orban a acționat cu intenție directă și și-a folosit influența politică pentru a obține bani în campania electorală.

  „Contribuțiile pentru campania electorală se depun în conturile special deschise cu acest scop, însă inculpatul nu a respectat termenii legali. Inculpatul a precizat că este în politică din anii ’90, iar din 1993 a avut funcții de conducere în cadrul partidului, deci nu poate susține că nu cunoștea prevederile legale. Pentru finanțarea în cadrul televiziunilor, suma totală era de 60.000 de lei. Solicitarea inculpatului pentru i se acorda suma de 50.000 euro pentru a se promova în timpul campaniei la două posturi de televiziune a fost făcută prin prisma poziției politice”, a spus procurorul.

  De cealaltă parte, Ludovic Orban a declarat în sala de judecată că nu a săvârșit infracțiunea de care este acuzat și a solicitat să fie achitat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: