spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu, învinsă la Galați

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu, învinsă la Galați

  CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu CSM Galați, scor 84-91, în primul meci din faza a doua a Ligii Naționale, în Grupa 11-18. Partida a contat pentru etapa a 19-a din LNBM.

  A fost un meci cu două reprize diametral opuse. Cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominație. Prima parte a jocului a fost dominată clar de echipa din Galați, în timp ce baschetbaliștii gorjenii au arătat o cu totul altă față după pauză, reușind la rândul lor să domine clar partea a doua a meciului. Avantajul luat însă de gazde în prima parte a jocului i-a costat scump pe baschetbaliștii lui Kresimir Basic. Gorjenii au dominat partea secundă, dar nu au reușit să mai recupereze din ecartul luat de gazde la pauză.

  Baschetbaliștii gorjeni au început bine meciul de la Galați și au fost minute bune la conducere pe tabela de marcaj. Băieții lui Kresimir Basic au avut +6 pe tabelă, scor 11-5. Au condus și cu 13-10, dar au avut trei minute de coșmar în finalul primului sfert. Gălățenii au pus stăpânire pe joc și au încheiat prima parte cu 25-13. Sfertul doi a fost dominat tot de gazde, care și-au continuat jocul bun din finalul primului sfert. Gălățenii au ajuns la +20 pe tabelă pe parcursul sfertului doi, pe care l-au câștigat cu 29-16. Diferența din prima parte a jocului s-a dovedit a fi decisivă în economia finală a jocului.

  După pauză, de la cabine a venit o altă echipă a CSM Târgu Jiu, care a dominat sfertul trei. Gorjenii au fost mult mai activi pe fază ofensivă și au reușit să își adjudece sfertul trei cu 27-22. În ultimul act, baschetbaliștii gorjeni au început o cursă nebună de urmărire a adversarului. Au dominat de o manieră categorică ultima secvență a meciului, iar finalul meciul a fost unul pe muchie de cuțit. Baschetbaliștii gorjeni au ”topit” mare parte din avantajul gazdelor, s-au apropiat la doar trei puncte, dar nu au reușit să răstoarne rezultatul de pe tabelă.

  Shamiel Stevenson, cel mai bun jucător de la CSM Târgu Jiu

  CSM Târgu Jiu a început meciul de la Galați cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Thomas Kottas, Dylan Frye și Octavian Ilie.

  Cel mai bun om al gorjenilor în confruntarea de la Galați a fost Shamiel Stevenson. Americanul a totalizat 29 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de Thomas Kottas, cu 20 de puncte. Baschetbalistul grec a mai strâns 7 recuperări și o pasă decisivă. O evoluție bună a avut și americanul Dylan Frye, care a terminat meciul cu 15p, 3 recuperări și 6 pase decisive. Dintre jucătorii români cel mai bun a fost Octavian Ilie, cu 9 puncte marcate, 3 recuperări și două pase decisive. Porter Troupe a terminat meciul cu 5p, 2 recuperări și un asist. Andriy Agafonov a avut 4p, 5 recuperări și 2 pase decisive, iar Noam Weinberg a terminat meciul cu 2p, 3 recuperări și o pasă decisivă. CSM Târgu Jiu nu l-a putut folosi la acest meci pe Anthony Durham, indisponibil din cauza unei răceli. Din păcate, pe finalul partidei de la Galați, Porter Troupe a suferit o accidentare și cel mai probabil va fi indisponibil pentru meciul cu Steaua București.

  Kresimir Basic: „Am arătat două fețe diferite“

  Kresimir Basic nu înțelege cum de jucătorii săi au jucat foarte slab în prima parte a meciului și au arătat o cu totul altă față în repriza secundă, când echipa a fost foarte aproape de a recuperare deficitul de 25 de puncte de pe tabelă, înregistrat la pauza meciului. Iată ce a declarat la finalul meciului antrenorul croat al grupării gorjene: „Am arătat două fețe diferite. Fața a doua a noastră, din partea a doua a meciului, a fost complet diferită, având șansa să întoarcem meciul de la -25. Din păcate pentru noi, echipa din Galați a înscris și câteva aruncări grele pe final. Întrebarea rămâne de ce am jucat așa doar după pauză, iar în prima repriză am cedat 20 de mingi și 11 recuperări ofensive, împotriva unei apărări și unei agresivități despre care am discutat toată săptămâna trecută. Din păcate, am avut parte din nou de o accidentare, cea a lui Troupe. Sperăm să nu fie ceva grav și să revină cât mai repede alături de noi”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: