spot_img
26.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu, surclasată pe teren propriu de Rapid...

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu, surclasată pe teren propriu de Rapid București


  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a cedat, pe teren propriu, confruntarea cu Rapid Bucureşti, scor 64-85. Partida din Sala Sporturilor a contat pentru etapa a-3-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 18p marcate. La echipa lui Claudiu Alionescu şi-a făcut debutul şi jucătorul american Xavier Cannefax.

  Lovitura de început a meciului a fost dată de Andrei, un copil aflat în scaunul cu rotile, în aplauzele jucătorilor şi a publicului din Sala Sporturilor. Andrei, însoţit de asistenţii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Jiu, a urmărit cu mare atenţie, împreună cu un alt copil din cadrul complexului, meciul dintre CSM Târgu Jiu şi Rapid Bucureşti.
  Prima parte a fost una dominată clar de formaţia oaspete, în timp ce partea a doua a meciului a fost una mult mai echilibrată. Elevii lui Claudiu Alionescu au făcut un sfert trei de excepţie. Gruparea gorjeană a pornit într-o cursă de urmărire a adversarului, s-a apropiat la doar șapte puncte pe tabelă, 44-51, dar nu a mai avut forţa să recupereze avantajul luat de rapidişti în prima parte a meciului, avans care s-a dovedit a fi hotărâtor în economia finală a meciului.
  Baschetbalistul Xavier Cannefax și-a făcut debutul într-un meci oficial pentru CSM Târgu Jiu.

  Americanul Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 18 puncte marcate. El a fost urmat de Camil Berculescu, care a avut o evoluţie de excepţie. Gorjeanul a reuşit 13p. Tyler Creammer, a cărui prezenţă era incertă pentru acest meci, a marcat 9p, în timp ce căpitanul Porter Troupe şi Dylan Frye au contribuit cu câte 8p fiecare. Claudiu Alionescu nu s-a putut baza la acest meci pe Octavian Ilie, cu probleme medicale înaintea acestei partide. La debutul său pentru CSM Târgu Jiu, Xavier Cannefax (nr.14) a petrecut mai bine de 21 de minute pe parchet, timp în care a strâns 4p, 2 recuperări şi o pasă decisivă.

  „Am avut un procentaj dezastruos la aruncările de 3 puncte“

  Antrenorul Claudiu Alionescu crede că diferenţa în acest meci a fost făcută de aruncările de la distanţă, capitol la care Rapid a excelat în partida de la Târgu Jiu: „În prima partea nu ne-a ieșit nimic, mai ales din punct de vedere defensiv. Am primit niște coșuri foarte ușoare pe niște situații pe care le-am tot lucrat, dar, din păcate, nu am reușit să le punem în practică așa cum ne doream. Am început partea a doua cu un sfert foarte bun și am revenit la șase puncte. Din păcate, în ultimul sfert a fost o diferență foarte mare. Cu 64 de puncte marcate, este foarte greu să câștigi un meci. Am avut un procentaj dezastruos la aruncările de 3 puncte, în condițiile în care avem mai mulți aruncători de 3 puncte în echipă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: