spot_img
0.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăNews AlertFost PRIMAR în instanță; DNA îl recuză pe judecător, iar avocații pe...

  Fost PRIMAR în instanță; DNA îl recuză pe judecător, iar avocații pe procuror

  Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a prezentat marți dimineața la Curtea de Apel București, unde trebuia să se judece o contestație a DNA la decizia Tribunalului București de a trimite procurorilor dosarul în care aceasta este acuzată de corupție.

  Avocatul Olguței Vasilescu, Alexandru Chiciu, a declarat că procesul a fost suspendat, după ce procurorul de ședință nu a mai dorit să susțină pe fond contestația, pe motiv că instanța de la Curtea de Apel București nu are competență să judece acest dosar. În opinia reprezentantului DNA, dosarul trebuie trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece deputatul Lia Olguța Vasilescu a devenit ministru.

  Chiciu a mai spus că judecătorul nu a fost de acord cu solicitarea DNA, iar procurorul de ședință a decis să-l recuze pe magistrat.

  De cealaltă parte, avocații l-au recuzat și ei pe procuror, astfel încât procesul a fost suspendat.

  “Prima solicitare a procurorului a fost de recuzare a judecătorului. Urmare a acestui punct de vedere profund nelegal, apărarea a înțeles să procedeze la recuzarea procurorului de ședință. Nu înțelegem de ce DNA refuză să se judece odată această contestație. Judecătorul de la Curtea de Apel București i-a cerut procurorului de trei ori să pună concluzii pe contestație. Domnia sa a refuzat și a recuzat judecătorul. Este inadmisibil”, a mai spus Chiciu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: