spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăNews AlertMisiune de weekend la Energia: 2 victorii!

  Misiune de weekend la Energia: 2 victorii!

  Echipa de handbal are meci uşor acasă, însă echipa de baschet are misiune dificilă la Timişoara

  În pielea conducerii de la Energia să nu te afli în acest moment. Cele două secţii sunt în pericol să rateze ambele obiective din campionat, ambele să rateze play-off-ul, ceea ce ar fi o dură lovitură sportului de sală din Gorj. Probabil, la un moment dat se vor căuta şi se vor da explicaţii care mai de care mai hazlii şi tâmpite, însă realitatea sportivă e alta. Cele două echipe suferă, nu sunt deloc la nivelul aşteptărilor, iar viitorul pare sumbru. Mai mult, în acest final de săptămână, ambele au meciuri importante, care pot fi de moral pentru ceea ce va urma. În plus, dacă vreuna din cele două echipe ale Energiei nu va câştiga în acest week-end, play-off-ul începe să devină un vis.

  sport-02-20

  Misiune facilă la handbal

  Cei de la secţia de handbal par să aibă cel mai accesibil adversar, CSM Focşani. O echipă nou promovată şi care s-a trezit prin Liga Naţională drept ciuca bătăilor, aşa că în meciul de duminică seara de la ora 18.00 nu poate exista decât o singură necunoscută: diferenţa de goluri de la final în favoarea Energiei. Efectiv nu se poate vorbi de altceva. În plus, Energia nu poate rata victoria în acest meci, un joc care le-ar da târgujienilor şansa de-a se apropia de primele 8 locuri. „Noi trebuie să câştigăm, să legăm victoriile. Mă gândesc la o serie de cinci victorii”, spune antrenorul Rudic. Iar adversarul de duminică pare ideal pentru un start relansat, Focşaniul fiind una din puţinele echipe care nu au câştigat în deplasare vreun joc, aşa cum este şi cazul Energiei.

  Duel tare la baschet

  În schimb la baschet situaţia e mai complicată. Energia va juca sâmbătă seara la Timişoara contra unei echipe care în mod normal poate fi învinsă, însă duelul este mult mai echilibrat decât duelul de la handbal. Cu toate astea, antrenorul Antonis Constantinides ştie una şi bună, vrea victoria. „Toată lumea conștientizează cât de important este meciul de sâmbătă împotriva celor de la Timișoara, nu avem altă opțiune decât victoria. Oricum trebuie să câștigăm până la finalul primei runde a campionatului minim patru meciuri afară și unul trebuie să fie cel de sâmbătă, dar în același timp am văzut că Timișoara nu este echipa care a început acest campionat. În acest moment au 7 străini și nu va fi o misiune ușoară, dar dacă suntem serioși și concentrați pe jocul nostru consider că putem câștiga acolo. Nu avem altă variantă decât victoria, trebuie să câștigăm și vom merge acolo cu acest scop”, spune Constantinides.

  În plus, tehnicianul a făcut şi mici calcule. „Mai avem încă patru meciuri până la sfârșitul primei părți a campionatului, avem două victorii aşa că încercăm să ajungem la 5-6 victorii până atunci. Anul trecut tot așa am terminat, cu 6 victorii, turul de campionat. Încercăm să îndeplinim acest obiectiv pe termen scurt, iar din retur vom încerca să atacăm locurile din față în lupta noastră pentru play-off. Dacă încep să le zic jucătorilor „Trebuie să câștigăm meciul x pentru că…”, înțelegeți că nu este cea mai bună soluție pentru noi. Conducerea are dreptul de a lua orice decizie care consideră dumnealor că este în folosul echipei, dar eu și jucătorii vom rămâne focusați pe meseria noastră și să dăm ce este mai bun”, a mai punctat Constantinides.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: