spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEditorialTotuși, nu câinii sunt de vină!!!

  Totuși, nu câinii sunt de vină!!!

  Văd dezbateri aprinse pe tema câinilor vagabonzi ce trăiesc în mai toate orașele și fac victime, de la oameni răniți, până la morți. Aceste animale flămânde, ce trăiesc în haite și se înmulțesc necontrolat, punând în pericol viața oamenilor, n-ar exista, dacă n-ar exista oameni care abandonează câini. Soluția nu e doar să controlăm efectul, pentru că nu vom rezolva problema omorându-i, sau căutând oameni să-i adopte, ci să eliminăm cauza.

  TREBUIE să avem camere de supraveghere în orice colț de oraș, în sate, pe drumurile dintre localități, peste tot, iar Poliția Animalelor să aplice legea, pentru că lege există. Avem Legea 205/2004, privind protecția animalelor, modificată și completată prin legea 138/2022, care prevede pedepse cu amenzi între 1000 și chiar 12.000 lei, precum și închisoare pentru cei care abandonează animale, sau fac alte fapte ilegale asupra lor. Nu zic să nu luăm măsuri și pentru a nu mai avea pe străzi câinii care deja există, dar dacă nu stopăm cauza, nu vom rezolva niciodată problema. Celor care vor spune că s-ar cheltui prea mulți bani pentru camerele de supraveghere, am a le aminti că ele sunt utile și pentru a-i descuraja pe cei care aruncă gunoaie – poluând mediu, pe cei care gonesc cu mașinile pe străzi – producând accidente, pe cei care fură, pe cei care atacă oameni și pe mulți alții.

  Omul a îmblânzit câinele, pentru a se folosi de el. Câinele îi oferă pază, siguranță, iubire necondiționată. Dacă l-ar fi lăsat să fie sălbatic, ar fi stat la el în pădure și s-ar fi descurcat să supraviețuiască sub cerul liber și să-și procure singur hrana. Dacă, însă, l-a îmblânzit și l-a făcut dependent de el, să-și asume și gradul de înmulțire a acestuia, să nu-l abandoneze când îmbătrânește, să nu-i arunce puii, să nu-l părăsească atunci când el se mută… Nici când moare, omul nu trebuie să-l lase singur pe acel câine ce i-a fost credincios, să se asigure că altcineva va avea grijă de el.

  Dacă vom face toate astea, nu vor mai fi câini pe străzi, în haite, flămânzi și înmulțindu-se necontrolat, iar noi nu ne vom mai teme că ne vor ataca…

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. La noi problema cainilor o rezolva primarul cu firma din Hunedoara pe cheltuiala localnicilor care trebuie sa plateasca 11 lei pe an pentru cainii lui Romanescu.Pentru a castiga mai mult vor ajunge la Iezureni unde vor fi eliberati pentru a fi prinsi a n-a oara pentru taxa de 500 de lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: