spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicCEO solicită aviz de mediu pentru parcul fotovoltaic de la Pinoasa

  CEO solicită aviz de mediu pentru parcul fotovoltaic de la Pinoasa

  Complexul Energetic Oltenia a solicitat oficial emiterea unui aviz de mediu pentru construirea unui parc fotovoltaic la Cariera minieră Pinoasa. Astfel, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu, pentru proiectul care vizează construirea unui parc fotovoltaic de 60 MW pe halda de la Pinoasa.

  CEO face pași și pentru concretizarea investițiilor alături de OMW Petrom și Tinmar. Societățile pe acțiuni rezultate din asocierea CE Oltenia – Tinmar Energy vor avea ca obiect implementarea a patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de 280 MW și a unui grup pe gaze naturale de 475 MW la Turceni.

  CE Oltenia va construi, în parteneriat cu OMV Petrom, patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală de 450 MW. Investițiile totale se ridică la peste 400 milioane de euro, iar prin punerea în funcțiune a celor patru parcuri, puterea instalată de energie solară a României crește cu 30%. Conform estimărilor curente, parcurile vor furniza energie electrică sistemului energetic național începând cu 2024.

  Demersuri și pentru grupul pe gaze

  În această perioadă, Complexul Energetic Oltenia face demersuri pentru construirea celui mai mare grup pe gaze naturale din Planul de restructurare, dar și a celorlalte investiții. Se are în vedere constituirea unei societăți cu capital mixt/SPV pentru construcția unei centrale cu ciclu combinat pe gaz natural de 850 MW la Ișalnița. Aceasta va înlocui blocul 7 și respectiv blocul 8, ambele de 315 MW pe lignit. Din asociere va face parte compania ALRO. Cota CE Oltenia deținută din capitalul social, de 59,9% din viitoarea societate mixtă, reprezintă o contribuție de 65 de milioane de euro. Investitorul selectat, ALRO SA, va participa cu o cotă deținută din capitalul social de 40,1%, reprezentând o contribuție de peste 43,5 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este estimată la 506 milioane de euro. Termenul de punere în funcțiune a centralei electrice pe gaze de la Ișalnița este anul 2026.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!