spot_img
14.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăExternePapa Francisc: Femeia este 'principalul deşeu'

  Papa Francisc: Femeia este ‘principalul deşeu’

  Femeile sunt ‘principalul deşeu’ în mare parte din lume, a afirmat sâmbătă papa Francisc, denunţând această situaţie pe care a numit-o un ‘flagel’, transmite agenţia de presă ANSA, potrivit dcnews.ro.

  ‘Demnitatea şi drepturile fundamentale ale fiecărei persoane trebuie respectate: educaţie, muncă, libertate de exprimare şi aşa mai departe. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor, deoarece ele sunt mai uşor supuse violenţei şi abuzului’, a spus papa Francisc.

  ‘Femeia este principalul deşeu. Nu putem rămâne tăcuţi în faţa acestui flagel al vremurilor noastre’, a declarat pontiful argentinian, care marchează luni 10 ani ca papă.

  ‘Femeia este folosită’, a subliniat el. ‘Eşti plătită mai puţin pentru că eşti femeie. Apoi, dacă te văd însărcinată, îţi iau locul de muncă. Este un obicei folosit în oraşele mari, spre exemplu cu maternitatea’, a adăugat papa.

  ‘Să nu lăsăm femeile să devină victime ale abuzului, exploatării, marginalizării şi presiunii nejustificate fără o voce. Să fim vocea durerii lor şi să denunţăm cu fermitate nedreptăţile la care sunt supuse, adesea în contexte care le privează de orice posibilitate de apărare şi de mântuire’, a mai spus liderul de la Vatican, scrie Agerpres.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!