spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăNationalPSD îi cere lui Bădălău să-și depună demisia de la conducerea Curții...

  PSD îi cere lui Bădălău să-și depună demisia de la conducerea Curții de Conturi

  Sursa: gov.ro

  Partidul Social Democrat a remis presei, luni, un comunicat, prin care îi solicită vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău să își depună demisia, pentru încetarea mandatului.

  „PSD consideră că, în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției. De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român”, anunță PSD în comunicatul de presă.

  Curtea de Conturi a României a transmis, duminică seară, că a luat act de comunicatul DNA, prin care a fost anunțată reținerea lui Bădălău, actual vicepreședinte al Autorității de Audit.

  Curtea de Conturi a precizat că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”.

  Niculae Bădălău a fost reținut de DNA, fiind acuzat de fapte de corupție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: