spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăNews AlertSolicită stoparea înlocuirilor politice din fruntea școlilor

  Solicită stoparea înlocuirilor politice din fruntea școlilor

  Liderul PSD Gorj critică modul în care ISJ Gorj a dispus înlocuirea directorilor. Mihai Weber susține că situația trebuia să fie tratată cu mai multă responsabilitate.
  ” În mod normal, varianta corectă ar fi fost organizarea de noi concursuri pentru manageri școlari – concursuri care NU au fost organizate din motive de pandemie, pe parcursul anului 2020, tot de către actuala guvernare.
  Dacă în urma expirării mandatului de director de școală, postul rămâne vacant, există două posibilități: posibilitatea prelungirii mandatului cu un an
  sau numirea unui alt cadru didactic titular prin detașare în interesul învățământului – prin propunerea Inspectorului General și aprobarea prin vot în cadrul Consiliului de Administrație a ISJ-ului – doar până la finalul anului școlar în curs.
  Deci, exista posibilitatea prelungirii acestor mandate cu un an. De ce a fost preferată înlocuirea unor manageri cu rezultate bune, cu persoane cu o experiență managerială net inferioară?
  De aceea, solicit public stoparea acestor înlocuiri politice în teritoriu, prelungirea actualelor mandate pentru încă 6 luni, justificat de condițiile stării de urgență/alertă și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor de directori, concursuri care să fie organizate după încheierea anului școlar, în această vară”, a transmis deputatul Mihai Weber.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: