spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăNews AlertStatistici alarmante! Copiii victime!

  Statistici alarmante! Copiii victime!

  În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe,dintre care 102 au decedat și 268au fost răniți. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban.Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării! În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului!

  „Un aspect extrem de important și care trebuie adus în atenția publică este faptul că *75% din numărul copiilor decedați au fost lipsiți de supravegherea adulților, la momentul producerii incendiilor*. Acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate.

  Exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieți în rândul micuților.

  Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedați, răniți) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în București-Ilfov și în județele Bacău,  Hunedoara, Maramureș, Iași și Mureș”, a transmis IGSU.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: