spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNews AlertStrategie de dezvoltare si Plan Strategic Instituțional pentru Județul Gorj, în...

    Strategie de dezvoltare si Plan Strategic Instituțional pentru Județul Gorj, în perspectiva anilor 2021-2027

    Dezvoltarea județului Gorj pe mai multe planuri, pentru scoaterea din zona mono-industrială, este una dintre prioritățile conducerii Consiliului Județean Gorj.  Perioada 2021-2027 reprezintă cea mai bună oportunitate, in contextul accesării fondurilor europene.  Președintele Consiliului Județean Gorj,  Cosmin Popescu, a declarat că în perioadă următoarea va prezenta Strategia de dezvoltare  a Gorjului.

    „Județul Gorj urmează să aibă o Strategie de dezvoltare pentru perioada 2021-2027 și un Plan Strategic Instituțional, documente care urmează a fixa prioritățile de dezvoltare sectorială și intersectorială ale comunității, precum și direcțiile de acțiune pe termen mediu și lung.
    În acest context, datorită atragerii unor fonduri europene, a fost semnat Contractul de prestări servicii ce are ca obiect „Elaborarea Strategiei de dezvoltare a județului Gorj pentru perioada 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional”.
    Atât Strategia de dezvoltare a județului Gorj pentru perioada 2021-2027, cât și Planul Strategic Instituțional vor fi elaborate prin implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea socio-economică a județului Gorj, oferind oportunitatea de a identifica și susține inițiative relevante pentru rezolvarea problemelor comunităților locale, având elemente ce vor viza: mediul economic, sănătatea, asistența socială, învățământul, infrastructura, educația, resursele umane, agricultura, turismul, dezvoltarea capacității administrative, cooperarea inter-instituțională și portofoliul de proiecte propuse”, se arata într-o postare a președintelui Consiliului Judetean Gorj pe o rețea de socializare.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    1. Gorjul trebuie integrat in reteaua de drumuri cu viteza legala mai mare de 50 km/h si 4 benzi prin realizarea unor drumuri expres pe axele Filiasi-Petrosani si Severin- R. Valcea. Abia atunci se poate spera la investitii in activitatile de productie si servicii . Luati de exemplu drumul european Tg-Jiu -Filiasi. 2 benzi , traversarea multor localiatati, enorm de multe restrictii de viteza si depasire, politie rutiera multa la la datorie, vireza medie realizata mica si multe accidente. Cam asta e situatia celui mai modern drum al judetului pe care asteptam sa vina investitorii.
      Trebuie pregatite scenarii de existenta a judetului pentru perioada post carbune si energie produsa din acesta. Este clar ca asta e directia iar cu banii ce vor veni in judet pentru pensionarii din aceste domenii si din activitatea petroliera , nu se poate sustine viata economica a judetului. Am uitat ca mai sunt activitatile gen politie , justitie ,armata si pensionarii din aceste sisteme , dar parca nu e suficient …..asa ca viitorul e cu semne de intrebare.Ce ziceti ?

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: