spot_img
Altele
  AcasăNews AlertTrucuri eficiente pentru combaterea stresului zilnic

  Trucuri eficiente pentru combaterea stresului zilnic

  În fața unei munci ce consumă mai mult de nouă ore pe zi, îndatoririlor familiale și cererilor din cercul social, timpul liber devine o resursă scurtă. În plus, suntem constant presați de griji, probleme și incertitudini, toate acestea contribuind la apariția stresului.

  Nu este deloc surprinzător că epuizarea devine din ce în ce mai frecventă în zilele noastre. Dar cum putem avea grijă de sănătatea noastră mintală într-o lume în care această sarcină pare tot mai dificil de îndeplinit? Iată câteva strategii care te pot ajuta să faci față mai ușor stresului cotidian!

  1. Fii ferm și învață să spui NU: Învață să refuzi și, mai ales, să înțelegi că „nu” poate fi o propoziție completă. Evită să-ți justifici mereu deciziile după ce spui „nu”. Utilizarea puterii cuvântului „nu” te poate feri de epuizare. Simți nevoia de a refuza atunci când te simți supra-aglomerat la locul de muncă sau în relații. Înainte de a te angaja în ceva, întreabă-te dacă acest lucru îți aduce beneficii sau, dimpotrivă, îți afectează sănătatea mentală. Este important să cunoști limitele tale și să nu te supraestimezi constant.
  2. Ține un jurnal: Deși poate părea demodat, un jurnal te poate ajuta să-ți gestionezi anxietatea, să reduci stresul și să faci față depresiei. Jurnalul poate îmbunătăți starea ta de spirit, ajutându-te să-ți prioritizezi temerile, problemele și îngrijorările. De asemenea, ținerea unui jurnal te poate ajuta să urmărești simptomele legate de sănătate și să identifici factorii declanșatori, învățând astfel să gestionezi problemele de sănătate. Poți ține jurnalul pe hârtie sau în format electronic, folosind telefonul sau calculatorul.
  1. Lista cu momente de recunoștință: Regula este simplă: ține un caiet lângă pat și scrie în fiecare seară înainte de culcare zece momente pozitive pe care le-ai trăit în cursul zilei. Acest exercițiu te va ajuta să reflectezi la evenimentele din ziua respectivă. Atunci când te simți mai puțin bine, recitește aceste momente frumoase.
  2. Exersează yoga acasă: Yoga aduce beneficii incontestabile pentru echilibrul emoțional și reducerea stresului zilnic. După o zi grea, poate fi dificil să te deplasezi la un curs de yoga, dar poți încerca să practici yoga acasă. Există o mulțime de resurse online care îți pot oferi ghiduri practice pentru aceasta. Vei simți că ai realizat ceva extraordinar în ziua respectivă.

  Atunci când încerci să-ți menții starea de bine, nu ar trebui să-ți complici și mai mult viața. Specialiștii recomandă să-ți faci o listă cu ritualurile care îți plac și să le integrezi în rutina zilnică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: