spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNationalUE cere suspendarea măsurilor de sprijin pentru prețurile la energie până la...

    UE cere suspendarea măsurilor de sprijin pentru prețurile la energie până la sfârșitul lui 2023

    Comisia Europeană a recomandat guvernelor statelor membre să renunțe la măsurile de sprijin pentru prețurile la energie până la finalul acestui an, în vederea echilibrării finanțelor publice și respectării regulilor fiscale în 2024, conform Reuters.

    „Toate statele membre ar trebui să elimine măsurile de sprijin în domeniul energiei, aflate în vigoare, până la finele lui 2023”, a anunţat executivul comunitar în recomandările sale anuale, a căror îndeplinire are un impact asupra obţinerii de granturi europene de la Fondul de relansare, potrivit ziare.com.

    „În situaţia în care noi majorări de preţuri la energie vor necesita implementarea de măsuri de sprijin, acestea ar trebui să fie concentrate pe protejarea gospodăriilor şi firmelor vulnerabile, să fie accesibile din punct de vedere fiscal şi să păstreze stimulentele pentru economisirea energiei”, se mai arată în recomandările emise miercuri de Comisia Europeană.

    Majoritatea statelor membre UE au introdus anul trecut diferite măsuri destinate să contracareze impactul preţurilor crescute la energie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la explozia preţurilor la petrol şi gaze.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: