spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăNews AlertWeber: Drumul expres Craiova – Târgu-Jiu, în linie dreaptă!

  Weber: Drumul expres Craiova – Târgu-Jiu, în linie dreaptă!

  Unul dintre cei mai importanți piloni pe care Gorjul se poate dezvolta, Drumul Expres Târgu Jiu -Craiova, a mai făcut un pas spre realizare. După un an în care lucrurile au stagnat, CNAIR a desemnat firma care se va ocupa cu realizarea Proiectului tehnic de execuție. Inițiatoul proiectului este deputatul Mihai Weber, președintele Partidului Social Democrat Gorj, cel care s-a implicat în totalitate pentru realizarea acestei investiții. Practic, tronsonul care leagă județele Gorj și Dolj poate contribui la dezvoltarea județului nostru, în contextul restrângerii activității economice de la Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare angajator din Gorj. Parlamentarii PSD au lucrat la acest obiectiv în legislativul trecut, iar la începutul anului 2020 era pregătit deja pentru scoaterea la licitație a Proiectului tehnic. Demersurile s-au blocat după ce PNL a preluat guvernarea, iar acum, la aproape un an, a fost desemnată firma câștigătoare.
  Potrivit CNAIR, câștigătorul proiectului „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu”, este Asocierea EGIS ROMÂNIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L. Valoarea contractului se ridică la 20.247.133,77 de lei fără TVA, iar durata este de 24 de luni de la data de începere a acestuia.
  Contractul va fi semnat cu firma declarată câștigătoare după depășirea termenului legal de contestație
  ”Nenumăratele interpelări și insistențe legate de soarta proiectului meu de suflet, DRUMUL EXPRES Craiova – Târgu-Jiu, au dat roade: CNAIR a desemnat, în fine, cu o întârziere de un an de zile, firma care urmează să realizeze Proiectul tehnic de execuție a acestei importante investiții. Le-am promis gorjenilor, m-am ținut de cuvânt!” se arată într-o postare a deputatului Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: