spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăNationalZiua Internațională a Salvatorului Montan

  Ziua Internațională a Salvatorului Montan

  Luni, 28 august, în lume, în întreaga comunitate a salvatorilor montani se sărbătorește „ICAR – Ziua Internațională a Salvatorului Montan”.
  Acesta zi a fost aprobată în cadrul Congresului CISA IKAR din anul 2022, desfășurat în Montreux Elveția, fiind stabilită și votată și de Salvamont România alături de ceilalți membrii acestui prestigios comitet de salvare montană.
  În weekendul din 28 și 29 august 1948, la invitația Clubului Alpin Austriac , experți în salvarea montană s-au reunit în stațiunea Wilder Kaiser și, pentru prima dată, au fost schimbate experiențe, cunoștințe și tehnologie, întărind astfel rețeaua internațională și comunitatea salvatorilor montani și a dus la înființarea ICAR (Comisia Internațională pentru Salvarea Alpină) în 1955.
  „28 august marchează așadar o zi semnificativă în istoria eforturilor internaționale de salvare montană și odată cu Ziua Internațională de Salvare Montană, sărbătorim spiritul de comunitate, progresul și angajamentul tuturor acelor oameni care se dedică siguranței altora în munți.
  Asociația Națională a Salvatorilor Montani – Salvamont România, este singura instituție din țara noastră membră de cel mai înalt grad în cadrul Comitetului International de Salvare Montană, având drepturi depline și drept de vot.
  Alături de colegii lor din întreaga lume, salvamontiștii români sunt onorați să împărtășească și să sărbătorească această moștenire.
  Fiți alături de Salvamont Romania pentru a marca această zi specială și pentru a susține tradiția și dăruirea în salvarea montană!” a transmis Salvamont România.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: