spot_img
6.9 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăPolitic1 Decembrie, prin ochii politicului

  1 Decembrie, prin ochii politicului

  La ceas de sărbătoare, politicienii Gorjului transmit mesaje frumoase. 1 Decembrie este o sărbătoare aparte pentru români, una dintre cele mai puternice sentimente fiind tăiate cu ocazia Zilei Naționale a României.

  „Ziua de 1 Decembrie, cea mai însemnată și emoționantă sărbătoare a națiunii noastre, vorbește despre unirea în cuget și simțiri.
  Iată motivul pentru care, de Ziua Națională, nu celebrăm doar un fapt istoric, ci și puterea unui crez comun care a schimbat destinul unui popor. Eu cred în forța solidarității și unității naționale. Cred în valorile pe care Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 ni le-a lăsat moștenire – curajul, patriotismul, unitatea, toate acele sentimente puternice care, generație după generație, ne-au unit în jurul unor idealuri mărețe. Să nu nesocotim această lecție de istorie pe care înaintașii ne-au oferit-o, să nu uităm entuziasmul și voința lor neclintită de a izbuti.
  La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

  Și parlamentarii Mihai Weber, Cristinel Rujan și Claudiu Manta transmit mesaje de sărbătoare.
  Prin mesajul „La Mulți Ani, România!”, liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, îndreaptă gânduri către toți conaționalii.

  „În ziua de 1 Decembrie 1918, Neamul Românesc a trăit cele mai înălțătoare clipe de bucurie și fericire din întreaga sa istorie. Să profităm de această ocazie nu numai pentru a sărbători, ci și pentru a medita la semnificația Marii Uniri reflectată într-un sfat strămoșesc: ‘Unirea nu se păstrează decât prin unire! Este mai anevoios de păstrat decât de înfăptuit, și oarba neunire distruge cu siguranță orice înfăptuire curată și sfântă’. Rezoluția de la Alba Iulia nu a fost decât confirmarea unui drept fundamental, inalienabil și imprescriptibil al poporului român! Prin urmare, însemnătatea acestei zile trebuie să ne fie permanent o sursă de inspirație pentru a construi o țară demnă, prosperă și unită în jurul unor proiecte majore, o națiune cu dublă vocație, a unității și a democrației! La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, transmite senatorul Cristinel Rujan.

  „Nu poți să simți emoția adevărată a Zilei Naționale, decât alături de concetățenii tăi.
  La mulți ani, români gorjeni!” este mesajul deputatului de Gorj Claudiu Manta.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: