spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăPolitic„Cetăţeanul Gheorghe”, protest la prima şedinţă a noului Consiliu Local Târgu-Jiu

  „Cetăţeanul Gheorghe”, protest la prima şedinţă a noului Consiliu Local Târgu-Jiu

  Liberalul Gheorghe Pecingină a fost prezent şi el la şedinţa de constituire a noului Consiliu Local Târgu-Jiu. Pecingină nu a candidat pentru vreo funcţie la alegerile locale, însă, a ţinut să fie prezent la festivitatea de validare a mandatelor în Consiliul Local. Liberalul Gheorghe Pecingină a venit îmbrăcat într-un tricou pe care era imprimat mesajul „Planul Urbanistic General (PUG) 1998-?”.

  pecinginaPecingină a explicat că a recurs la această formă de protest pentru a sublinia faptul că, deşi Florin Cârciumaru a condus oraşul timp de 16 ani, municipiul Târgu-Jiu nu are încă un Plan Urbanistic General care să ajute la dezvoltarea comunităţii. „Am venit în calitate de cetăţean, cetăţeanul Gheorghe. Pe tricou scrie Planul Urbanistic General –1998, atunci când a fost validat, până când? Când vom avea un nou Plan Urbanistic General? Am încercat să transmit un mesaj să nu creadă că au venit aici doar pentru şampanie, pişcoturi şi unanimitate. Trebuie să-şi facă treaba măcar acum în al 14-lea ceas să avem şi noi un Plan urbanistic pentru anul 2020, deci funcţionează după Planul Urbanistic, chiar dacă a fost prelungit, Planul Urbanistic din ’98. Târgu-Jiul a evoluat, societatea a evoluat, noi am evoluat şi e imperios necesar să fie un Plan Urbanistic General adaptat la necesităţile actuale şi pentru dezvoltarea economică. Vedeţi că se construieşte haotic, cel mai clar este centura Târgu-Jiului, zone de locuit şi apoi vine centura şi trece prin case, deci sunt lucruri elementare care trebuie rezolvate cât mai repede. Mi-aş dori ca în locul semnului întrebării să fie anul 2016, să nu mai aşteptăm atât de mult”, a opinat Pecingină.

  Opoziţie fermă

  De asemenea, liberalul Gheorghe Pecingină a anunţat că va da tonul opoziţiei în Consiliul Local, până când majoritatea social-democratului Florin Cârciumaru va îndeplini promisiunile făcute cetăţenilor în campania electorală. „Târgu-Jiul se dezvoltă haotic şi sunt anumite grupuri de interese care încearcă să dezvolte Târgu-Jiul doar cu ajutorul planurilor urbaniste zonale, „prietenii ştiu de ce”. Îmi doresc ca lucrurile spuse în campanie să continue. Din punctul meu de vedere, voi face opoziţie nu numai în campania electorală, începând de astăzi, prima zi de constituire, până se vor rezolva anumite probleme. Aceasta este doar una dintre problemele pe care le-am ridicat şi pe care o susţin în continuare, voi ridica şi alte probleme. Mulţi consilieri ştiu ceea ce înseamnă, cu unii am discutat şi le-am spus că voi veni, cel puţin cei din PNL. Dacă astăzi i-aţi văzut în costum, în perioada următoare vor purta şi ei tricouri dacă lucrurile nu se rezolvă”, a mai spus Gheorghe Pecingină de la PNL Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: