spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăPoliticCiolanul din PNL Gorj, râvnit de mai mulți

  Ciolanul din PNL Gorj, râvnit de mai mulți

  Este haos total în PNL Gorj. Liderii importanți ai partidului se tem că bătălia internă pentru șefia organizației județene îi va afecta pe liberali în 2024, când au loc alegeri. La ora actuală, doar Dan Vîlceanu și-a anunțat candidatura pentru poziția de conducere, însă negocierile grele se fac în spatele ușilor închise.

  Secretarul general al PNL Târgu Jiu, mâna dreaptă a primarului Marcel Romanescu, Bogdan Bejinaru, susține că se așteaptă la surprize, în sensul că oricine poate candida pentru funcția de președinte al PNL Gorj.

  „Este clar că trebuie să știm exact structura PNL Gorj. Nu este normal să ne aflăm în această situație. Urmează alegeri în 2024 și trebuie să știm cine conduce. Avem un statut și este clar că în competiția internă se poate înscrie oricine, condiția minimă fiind să aibă vechime de 2 ani în partid. Eu nu am avut o discuție cu Marcel Romanescu în acest sens. Până la urmă, într-o competiție internă, se poate întâmpla orice. Tot timpul la noi, în PNL, a fost competiție. Contracandidatul lui Dan Vîlceanu nu trebuie sa fie neapărat Marcel Romanescu, poate să candideze și altcineva”, a transmis Bogdan Bejinaru, secretarul general PNL Târgu Jiu, la Radio Infinit.

  Nici Ion Iordache nu a renunțat la ideea de a prelua frâiele PNL Gorj. Parlamentarul negociază la centru pentru această poziție.
  „Sunt tot felul de discuții în ceea ce privește situația din PNL. Nu sunt străin de aceste discuții. Sigur că sunt deschis la discuții. E normal și consider că este și de datoria mea să discut, pentru că rolul nostru nu este să avem orgolii, suntem aleși de către oameni și trebuie să ne implicăm acolo unde considerăm că este mai bine pentru toată lumea. Eu sunt deschis să am discuții și cu Dan Vîlceanu și cu Gigi Pecingină, cu toți oamenii din partid, pentru că se pare că acolo pe primul loc, în momentul de față, sunt orgoliile și care prinde puterea. Eu zic că va avea câștig de cauză cea dea treia tabără, pe care ei nu o știu, deocamdată. Organizația este împărțită. Mai mult decât atât, la centru este o altă opțiune, adică aceea pe care au dovedit-o, să nu mai fie Dan Vîlceanu președinte. Vom vedea ce se va întâmpla”, a transmis senatorul Ion Iordache.

  Iordache și penibilul

  Secretarul general al PNL Gorj, prefectul Marcel Iacobescu, afirmă că, în momentul de față, Iordache nu ar avea nicio șansă să acceadă la funcție.
  „Din câte cunosc, Ion Iordache este senator din partea altei formațiuni politice.  Cred că s-ar face de râs dacă s-ar duce în plenul Parlamentului și ar spune: de mâine mă afiliez grupului PNL, iar după o săptămână să se ducă să spună de mâine mă afiliez din nou partidului Forța Dreptei. Sunt convins, atâta cât cunosc organizația și vă rog să mă credeți că o cunosc foarte bine, că la acest moment, oricine ar candida împotriva domnului Dan Vîlceanu va pierde”, a afrmat Iacobescu.

  Iacobescu este și el pe punctul de a pierde scaunul de prefect, în spațiul public fiind vehiculată ideea că va fi înlocuit de fostul primar din Turceni, Cristina Cilibiu, apropiată a senatorului Ion Iordache.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: