spot_img
11.3 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăPoliticContinuă bătălia de imagine pe Calea Eroilor!

  Continuă bătălia de imagine pe Calea Eroilor!

  Senatorul de Gorj de la Forța Dreptei, Ion Iordache, îi cere primarului municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, (PNL) să îi răspundă la adresa transmisă în urma discuțiilor purtate pe tema șantierului nesfârșit de pe Calea Eroilor din Târgu Jiu. Între timp autoritățile locale și constructorul poartă noi discuții pe tema lucrărilor încă nefinalizate.

  Șantierul Calea Eroilor a devenit temă de promovare politică. După mai mulți ani în care târgujienii s-au chinuit prin nămoale, fără ca măcar unui politician să ii pese, acum, multe voci au ieșit în spațiul public să demonstreze că le pasă. Una dintre ele este cea a senatorului Ion Iordache, care a strâns un grup de lucru și a cerut, contrar legii, finalizarea investiției prin acțiuni de voluntariat. Acum, parlamentarul cere primarului urgentarea lucrărilor prin prisma vizitei UNESCO „Având în vedere că raportorii UNESCO vor veni anul acesta să evalueze cererea de introducere în patrimoniul universal a operelelor lui Constantin Brâncuși de pe Calea Eroilor din Tg-Jiu, consider că este vital să se finalizeze lucrările cât mai repede. În plus, vă aducem la cunoștință că nu ați transmis niciun răspuns la adresa cu numărul 44/10.06.2022, înregistrată la Primăria Municipiului Tg-Jiu, sub numărul 257456/14.06.2022, cu textul: “Vă aducem la cunoștință că, în data de 10.06.2022 , la Muzeul Județean Gorj, a avut loc întâlnirea cu tema Identificarea soluțiilor de deblocare și finalizare a lucrărilor de modernizare a monumentului Calea Eroilor”, transmite Ion Iordache.

  De cealaltă parte, primarul ii transmite că va da răspuns adresei, însă, momentan, are lucruri mai importante de rezolvat. ” O să răspund la adresa în cauză. Am redirecționat-o către Compartimentul tehnic. Chiar astăzi ne-am întâlnit cu arhitectul, cu dirigintele de șantier, cu constructorul, cu aparatul tehnic pentru analiza finală în privința modului în care se vor derula lucrarile pe Calea Eroilor. Există varianta ca acest contract, cel care se încheie luna aceasta, să ajungă la maturitate și să reluăm lucrările cu o altă societate, sau variata în care actuala firmă va suporta penalități de întârziere pentru toată perioada de derulare a acestui contract și poate continua investiția”, a transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: